Home
Over ons
Onze honden
Beschikbare pups
Baasje gezocht
Webcam
De Cane Corso
Artikelen
Socialisatie
Gezondheid
Links
Photogallery
Puppy foto's
Updates
Stamboom database

Over ons

Het fokken van Cane Corsos is voor ons een hobby. Voordat we met onze Delilah besloten te fokken, hebben wij ons eerst 5 jaar in het ras verdiept. De resultaten zijn verbluffend. Ons eerste Cane Corso nestje had al meteen de eerste HD vrije Cane Corso in Nederland geröntgend, als gevolg. Daarbij doen wij natuurlijk zeker ons best om Cane Corsos te fokken, die de rasstandaard zo goed mogelijk benaderen. Dat onze eigen gefokte Stella inmiddels Nederlands Kampioen is, was weer een droom die werkelijkheid werd. Na deze goede start, zien wij onze toekomst in de Cane Corso wereld rooskleurig tegemoet.

In 1993 maakten wij voor het eerst kennis met een Cane Corso en we waren op slag verliefd. Die liefde voor het ras is nooit meer weg gegaan. Nu blijkt dat heel wat Cane Corso eigenaren deze zelfde hond gezien hebben als eerste Cane Corso in hun leven. In 1995 kregen wij onze eerste eigen Cane Corso, Delilah. Nog toen zij een pup was van ongeveer 6 weken en voor het eerst in ons leven kwam, was het liefde op het eerste gezicht. We gingen ons steeds beter in het ras verdiepen. Nederlandstalige literatuur over het ras was er niet, dus waren we genoodzaakt Italiaanse boeken te vertalen. Naast de heidense klus van het vertalen, moesten we ook de informatie gaan filteren en laten verifiëren, voordat de waarheid eindelijk boven tafel kwam. Nieuwe eigenaren hoeven zich door internet gelukkig niet meer in het zweet te werken om wat meer informatie over hun hond te verkrijgen. Toch zijn wij blij dat wij dit wel hebben moeten doen. Opgedane kennis blijft dan veel beter hangen en dit kunnen wij goed gebruiken bij de selectie voor ons eigen fokprogramma.

In deze tijd hebben wij het ras goed geobserveerd en de voor en nadelen van het ras en zijn bloedlijnen nauw bestudeerd. Al snel viel ons op dat de honden vaak niet op elkaar leken. De rasstandaard is er echter duidelijk in hoe een Cane Corso eruit hoort te zien.

Het bestuderen van stambomen heeft ons een behoorlijk goed inzicht geven van de bloedlijnen waaruit gezonde en rastypische nakomelingen voortkomen. Om teveel familieverwantschap te voorkomen, zal deze studie echter nooit tot een einde komen. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe bloedlijnen om zo een brede genendiversiteit binnen ons ras te waarborgen.

Om onze kennis over stambomen en bloedlijnen te delen met andere fokkers wereldwijd en het zo voor iedereen mogelijk te maken van deze kennis gebruik te maken, hebben wij onze stambomendatabase on-line gezet op www.canecorsopedigree.com . Uiteraard hadden wij onze database nooit zo uitgebreid kunnen maken zonder de hulp van andere fokkers die graag hun stambomen met ons deelden om ook deze honden tot onze database toe te voegen. Samen staan we sterk en alleen door informatie onderling te delen werken we met zijn allen samen aan de toekomst van ons ras.

Veel plezier met onze site. Heeft u nog vragen over het ras of over onze eigen honden, stuur gerust een e-mail. Wij zullen alle vragen serieus beantwoorden.

Veel leesplezier,

Nancy Koper
canecorsonancy@hotmail.com